“شرکت سرکان” پیشرو در توسعه فردی مدیران
تغییر و تحولات مداوم محیطی، بهبود و بالندگی سازمانی را در موقعیتهای گوناگون اجتناب ناپذیر میسازد. سازمانها و شرکتها به جهت همسو شدن با تغییرات پر شتاب محیطی نیازمند بهبود، توسعه و گسترش قدرت عملیات اجرائی نیروهای خود هستند. یکی از فرایندهایی که شایستگیهای موجود در مدیران و به تبع آن کارکنان را تقویت تقویت میکند و منجر به ایجاد بالندگی در فرد میشود، آموزش است.
آموزش یکی از کلیدیترین ابزارهای موفقیت در مدیریت مجموعههای تولیدی است که از آموزش فردی تا جمعی را شامل میشود و با توجه به تکنولوژی آنلاین و حضوری انجام میشود. باید بپذیریم برای یادگیری مدیریت بهینه، به روز و کارآمد، باید مثل هر کار ثمر بخش دیگری، آموزش دید و وقت کافی برای یادگیری مهارت برای مدیران قائل شد و آدمها با آموزش به خلق و قله میرسند. رهبران بزرگ کسب و کارها، برای ساختن سازمان و شرکت قدرتمند و الگو، وقت زیادی صرف میکنند که بخشی از آن همیشه به آموزش تعلق دارد.
وظیفه مدیران در تجارت در دنیای امروزی سود و کسب درآمد، رهبری و کسب و کار، کنترل بحران در مواقع لازم و در نهایت مدیریت کارمندان است که هر کدام این موارد مرتب با شرایط و پیچیدگیهای عصر جدید در حال تغییر و نیازمند آموزشهای تازه است. با سرعت تغییرات و پوست اندازی پیاپی و برآمدن مسائل نوپدید، ایجاد یا تقویت این ویژگیها برای مدیران هر مجموعه برای دستیابی به اهداف و افقهای جدید، بیش از هر چیزی به آموزش مستمر وابسته است. گروه صنعتی سرکان یکی از پیشروترین مجموعهها در امر آموزش مدیران خود در سالهای اخیر بوده، به طوری که هر ماه دورههایی را برای مدیران خود در نظر گرفته و توانسته از این مسیر به رشد و توسعه قابل توجهی دست پیدا کند.
آخرین همایش ماهانه مدیران گروه صنعتی سرکان (توسعه فردی)، با حضور محمد چراغی، مدیرعامل گروه صنعتی سرکان، فرزاد مقدم، مشاور و استراتژیست برند، احمد حلت، استاد دانشگاه و جمعی از نمایندگان و اعضا گروه صنعتی سرکان، در محل (موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه معین) برگزار شد.
دکتر احمد حلت، استاد دانشگاه، در این مراسم به اهمیت رشد و توسعه فردی و خدماتی که برخی از شرکتهای دنیا برای کارکنان خود انجام میدهند اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای اساسی که شرکتهای موفق در حوزهی خود، ایجاد یک انرژی و روح مثبت در آن سازمان و فراهم کردن زمینه همدلی بین کارکنان و اعضا آنهاست.
وی در ادامه به اصطلاح امپاتی (empathy) اشاره کرد و افزود: امپاتی یعنی خود را در جایگاه دیگری قراردادن است. در واقع اینکه اگر جای مشتری بودم وی چه انتظاری از شرکت داشت یا برعکس. اگر این تعریف در سازمانها شکل بگیرد به طور قطع موفقیت آن را دنبال خواهد داشت.
حلت تاکید کرد: برخی متاسفانه بر این باورند که با نابود کردن دیگری قدرتمند میشوند در حالی که اگر فرد منفی باشد، به طور مداوم امواج منفی را از اطراف و دنیا دریافت خواهد کرد. به گفته این استاد دانشگاه، سازمانی همچون گروه صنعتی سرکان، باید متفاوت عمل کند؛ یعنی بتواند یک حس خوب به اعضا خود دهد و در واقع بین کارکنان خود امپاتی داشته باشد. وی خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد اگر قرار باشد امروز شرکت سرکان یک کار خلاقانه انجام دهد این است که بیندیشد چگونه میتواند یک خدمت مفید به کارکنان خود ارائه دهد. به اعتقاد حلت، برنامهریزی منفی موجب خدشهدار شدن روح سازمان میشود، بنابراین باید به جای کوبیدن رقبا، خود را ساخت.
وی با بیان اینکه قانون جذب برای نخستین بار از جانب وی به عنوان یک ایرانی مطرح و نقد شده است، گفت: این قانون میگوید قدم بردار و تلاش کن و اگر رویاهای خود را به درستی اجرا کنی کائنات نیز کمک خواهد کرد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سرکان امروز با توجه به عملکرد، ارائه محصولات و رفتار کارکنان خود حرف تازه میزند و در واقع بنیان گذار یک امپراتوری بزرگ است که میتوان به عنوان یک اتفاق خوب از آن یاد کرد.
حلت با بیان اینکه همواره موانع و مشکلات سختی وجود دارد افزود: با این حال، این شرکت میتواند با داشتن خدمات خوب برند سرکان را تقویت کند. وی با بیان اینکه امروز خدمات این شرکت به طور کامل روشن و شفاف است تصریح کرد: برای رسیدن به موفقیت باید ابتدا امپاتی کرد. یعنی خود را جای دیگران قرار داد و انرژی مثبت به همکاران این سازمان تزریق کرد.
موسس مجله موفقیت با تاکید بر اینکه رنج وقتی معنی پیدا میکند دیگر آزار دهنده نیست، گفت: هر چه در برابر غمها و سختیها محکم و مقاوم بود به طور قطع انرژی مثبت نیز افزایش خواهد یافت.
وی افزود: افزایش انرژی مثبت، کارهای بزرگ و رسالت عظیمی در انتظار گروه صنعتی سرکان خواهد بود.
شبکههای اجتماعی موجب تغییر رفتارها سازمانها شده است
فرزاد مقدم، مشاور و استراتژیست برند نیز در ادامه این مراسم به سازمانهای جدید در عصر دیجیتال اشاره کرد و گفت: امروزه، تغییراتی در شکل سازماندهی سازمانها از نظر تکنولوژی، نحوه ارتباطات و نسلهایی که به عنوان کارکنان و حتی مشتریان هستندایجاد شده است که باعث شده بخی از سازمانها خود را با این تغییرات وفق دهند و برخی دنبالهرو این تغییرات باشند اما برخی هم به طور قطع از بین خواهند رفت.
این استراتژیست برند، به نقش شبکه اجتماعی اشاره کرد و افزود: امروز ساختار سازمانها از شکل سلسله مراتبی که در گذشته وجود داشت و ارتباط را با بیرون و داخل سازمان کند میکرد به شکل شبکهای تغییر پیدا کرده است. وی ادامه داد: البته این تغییرات خواسته خود سازمانها نیست بلکه حضور شبکههای اجتماعی آنها را مجبور کرده تا به این سمت سوق پیدا کنند. به گفته مقدم، امروزه میتوان با بسیاری از مدیران به راحتی از طریق همین شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کرد در حالی که در گذشته باید نامه نگاری و مکاتبات زیادی صورت میگرفت.
مشاور بند با بیان اینکه این تغییرات نشان میدهد که شبکههای اجتماعی موجب تغییر رفتارها شده است، خاطر نشان کرد: اگر سازمانها خود را با شرایط موجود وفق دهند و برای آن برنامه ریزی کنند تا عملکرد خود را از طریق همین شبکهها انتقال دهند، میتوانند در این مسیر همگام شوند، در غیر این صورت با مشکلات عدیدهای رو به رو خواهند شد. وی در ادامه به دورههای تغییر رفتارهای سازمانها اشاره کرد و گفت: در گذشته ما ناچار بودیم هر آنچه را تولید میشود، خریداری کنیم اما امروز با افزایش عرضه نسبت به تقاضا، سازمانها مجبور شدند تا در فروش، بازاریابی و ارائه خدمات و ارتباطات خود بیشتر سرمایه گذاری کنند.
فرزاد مقدم به ضرورت هویت ساختن و هویت دادن به مشتری اشاره کرد و افزود: همان طور که در هرم مازلو اشاره شده به محض اینکه مقدار کمی از نیازهای فیزیولوژیک و امنیت افراد برطرف شود، آدمیان در دهه اخیر سریع تر و با شتاب بیشتری به سمت رفع نیازهای تعلق و احترام حرکت میکنند. در چنین فضایی، مسئله هویت و معنا برای مخاطبان اهمیت دوچندان یافته و هویت مفهومی است که از محیط بیرونی، اطراف و شبکهها به ما داده میشود.
مطالعه بیشتر: محمد چراغی: فیلتراسیون از انتخاب تا ضرورت و اجبار